Print this page

Ad. Grigor, director Procult: „Ne-am impus pe piață! Procult e un nume, iar prezența la Expo confirmă asta”

Festivalul de film românesc Procult, desfășurat în cadrul Pavillionului României de la Expo Milano, s-a încheiat în această seară.

După un maraton de proiecții cinematografice românești derulate pe parcursul a patru zile, atât în interiorul Pavilionului, cât și în afara sa, la cinema Apollo, organizatorii consideră evenimentul un succes și se felicită pentru inițiativa de a face parte din proiectul Expo Milano 2015 și de a extinde festivalul, pentru prima dată, și în afara Romei.

„În acest an, odată cu participare ala Expo 2015, Festivalul Procult a depășit granițele Romei ajungând la Milano. Este un pas important pentru noi. La fel de important este și faptul că Pavilionul României la Expo Milano ne-a acceptat ca și parteneri.

Deși este un festival tânăr, Procult a reușit să se impună pe piața evenimentelor de acest gen datorită profesionalismului și implicării organizatorilor, și anume Asociația Proevent”, ne-a declarat Adrian Grigor, directorul festivalului.

De asemenea, organizatorii s-au declarat încântați de prezența masivă a publicului străin la acest eveniment, în special cel italian, ceea ce, spun ei, se traduce printr-un capital de imagine consistent atât pentru industria cinematografică românească, cât și pentru viitoarele ediții ale festivalului.

„Prezența publicului italian și internațional este o ocazie pentru a acumula un capital de imagine și asta nu poate decât să ne bucure, deoarece acest festival este o ocazie în plus să arate o imagine a României care să ne onoreze. Succesele edițiilor trecute ale Festivalului Procult ne-au demostrat că pe lângă marele circuit al distribuției cinematografice este necesar să ne îndreptăm atenția și către acest sector cultural cu scopul de a crea oportunități de schimburi culturale internaționale, folosind limbajul cinematografic ca mijloc de comunicare”, ne-a mai spus Adrian Grigor.

 Marius Coța

Rate this item
(0 votes)