contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Ad. Grigor, director Procult: „Ne-am impus pe piață! Procult e un nume, iar prezența la Expo confirmă asta”

Festivalul de film românesc Procult, desfășurat în cadrul Pavillionului României de la Expo Milano, s-a încheiat în această seară.

După un maraton de proiecții cinematografice românești derulate pe parcursul a patru zile, atât în interiorul Pavilionului, cât și în afara sa, la cinema Apollo, organizatorii consideră evenimentul un succes și se felicită pentru inițiativa de a face parte din proiectul Expo Milano 2015 și de a extinde festivalul, pentru prima dată, și în afara Romei.

„În acest an, odată cu participare ala Expo 2015, Festivalul Procult a depășit granițele Romei ajungând la Milano. Este un pas important pentru noi. La fel de important este și faptul că Pavilionul României la Expo Milano ne-a acceptat ca și parteneri.

Deși este un festival tânăr, Procult a reușit să se impună pe piața evenimentelor de acest gen datorită profesionalismului și implicării organizatorilor, și anume Asociația Proevent”, ne-a declarat Adrian Grigor, directorul festivalului.

De asemenea, organizatorii s-au declarat încântați de prezența masivă a publicului străin la acest eveniment, în special cel italian, ceea ce, spun ei, se traduce printr-un capital de imagine consistent atât pentru industria cinematografică românească, cât și pentru viitoarele ediții ale festivalului.

„Prezența publicului italian și internațional este o ocazie pentru a acumula un capital de imagine și asta nu poate decât să ne bucure, deoarece acest festival este o ocazie în plus să arate o imagine a României care să ne onoreze. Succesele edițiilor trecute ale Festivalului Procult ne-au demostrat că pe lângă marele circuit al distribuției cinematografice este necesar să ne îndreptăm atenția și către acest sector cultural cu scopul de a crea oportunități de schimburi culturale internaționale, folosind limbajul cinematografic ca mijloc de comunicare”, ne-a mai spus Adrian Grigor.

 Marius Coța

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un alt român, erou de ocazie

Presa italiană a relatat în aceste zile despre un alt român care ne face cinste, cuvântul "român" fiind citit cu mândrie (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia