contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Grosu termină etapa pe 5 și scrie istorie în Giro. Ce ne-a declarat în exclusivitate

 Ciclistul român, Eduard Grosu, a obţinut ieri cel mai bun rezultat din istoria participărilor României într-unul dintre cele trei mari tururi cicliste ale lumii: Italiei, Franței și Spaniei. Tânărul s-a clasat pe locul al cincilea, în etapa a 13-a din Turul Italiei.

 „A fost o etapă grea din cauza condițiilor meteo, pentru că asfaltul era ud am fost nevoit să frânez de două ori. Sunt mulţumit pentru că am obţinut cel mai bun clasament pentru un român, dar nu suficient de împlinit pentru mine și pentru echipă. Vom încerca din nou, există încă două posibile sosiri în sprint în acest Giro”, ne-a declarat Eduard Grosu.

Cea de-a 13 etapă s-a desfăşurat pe o distanţă de 147 de km, între Montecchio Maggiore - Jesolo.

Eduard Grosu este primul ciclist profesionist din țară care a semnat cu o echipă Pro-Continentală, Vini Fantini - Nippo - De Rosa (Italia), unde se mai regăsesc 7 japonezi, 5 italieni, un austriac, un suedez și un sud-african.

Etapa de ieri de la Montecchio Maggiore a fost câştigată de Sacha Modolo, urmat de Giacomo Nizzolo şi Elia Viviani.

Cornelia Crîşmaru

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia