contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Mâine începe Il Giro. Pentru prima dată în istorie, la startul competiției vor lua parte și doi români

După 79 de ani, doi români vor lua parte într-unul dintre marile tururi cicliste ale Europei. Serghei Țvetkov și Eduard Grosu vor pedala pentru echipele Androni-Sidermec și respectiv Nippo-Vini Fantini în Turului Ciclist al Italiei care va debuta mâine.

Serghei Țvetcov se va alinia la start alături de coechipierii săi de la echipa pro-continentală Androni-Sidermec, una dintre formațiile invitate la ediția 2015 a primului mare tur al sezonului, conform listelor oficiale date publicității de site-ul oficial al Giro 2015.

Țvetcov, născut în 29 decembrie 1988 la Chișinău și naturalizat român în 2013 îl va avea ca lider de echipă pe italianul Franco Pellizotti și coechipieri pe Marco Bandiera, Francisco Chicchi, Tiziano Dall'Antonia, Marco Fraporti, Oscar Gatto și Gianfranco Zilioli.

Țvetcov nu va fi însă singurul conațional care va lua parte la ediția din acest an a competiției. Site-ul oficial al echipei de ciclism, de nivel pro-continental, Nippo - Vini Fantini a anunțat cei nouă rutieri înscriși pe lista definitivă pentru Turul Italiei 2015.

Între cei selecționați de antrenorii Stefano Giuliani, Mario Manzoni și Hiroshi Daimon se va afla și românul Eduard Grosu.

Așa cum se stabilise și la înscrierea inițială, căpitan al formației nipono-italiene este italianul Damiano Cunego, câștigător al Turului ciclist al Italiei în 2004, care va fi susținut în cursă de Daniele Colli, Pierpaolo De Negri, Alessandro Bisolti, Alessandro Malaguti, Eduard Grosu, Giacomo Berlato, Riccardo Stacchiotti, Manabu Ishibashi.

Într-o declarație acordată site-ului citat, Stefano Giuliano a comentat astfel alegerea făcută: „Să decizi este întotdeauna dificil. M-am consultat cu Mario Manzoni și Hiroshi Daimon și am ajuns la o părere comună, că acești nouă alergători în acest moment sunt cel mai bine pregătiți pentru a se confrunta cu o cursă lungă, dură și selectivă precum Giro d'Italia. Suntem mândri că am fost invitați de RCS sport și emoționați. Vrem să onorăm acest wild card primit și sperăm să aducem multe satisfacții prin faptul că ne vom pune în evidență în fiecare etapă".

Astfel, după 79 de ani, de la Turul Franței din 1936, o dată cu prezența celor doi rutieri din țara noastră în Giro, Eduard Grosu și Serghei Țvetkov, România va participa din nou la startul unui mare tur ciclist. Prima prezență românească, aceea din Marea Buclă 1936, i-a avut drept protagoniști pe Nicolae Țapu, Virgil Mormocea, George Hapciuc și Constantin Tudose.

Turul Italiei (Giro d’Italia) este unul dintre cele trei mari tururi cicliste ale lumii și al doilea ca vechime de pe continentul european. Printre inițiatorii competiției sunt considerați redactorii gazetei italiene Gazzetta dello Sport, care au fost iritați de existența Turului Franței și lipsa unei competiții similare în Italia. Turul Italiei a avut loc anual cu excepția perioadei celor două războaie mondiale.

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia