contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  
Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu noi. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

FOTO&VIDEO. Proteste şi azi la Bologna. Peste 100 de români în stradă

FOTO&VIDEO. Proteste şi azi la Bologna. Peste 100 de români în stradă Foto: Cornelia Crîşmaru

Peste 100 de românii din mai multe zone ale Italiei s-au adunat şi astăzi în faţa Consulatului General de la Bologna. Vremea rea nu i-a oprit pe conaţionalii să fie participe la manifestaţie. Cu eşarfe, steaguri tricolore, toţi cei prezenţi au strigat "Împreună pentru România. Jos corupţia!", "Jos ciuma roşie", “Cine nu sare, nu vrea schimbare!”.

Preţ de două ore au scandat împotriva guvernului Grindeanu românii din Bologna, Imola, Massa Lombarda şi Firenze. Deşi ordonanţa a fost abrogată, conaţionalii nu sunt mulţumiţi doar cu atât.

"Abrogarea ordonanţei nu reprezintă în totalitate ceea ce ne dorim. Ne-am dat seama că oamenii aceştia ne mint, nu mai avem încredere în ei şi nu ne mai reprezintă. Avem un obiectiv foarte clar, nu mai putem sta acasă cu grija că cei care ne reprezintă ne mint. Vrem să schimbăm mentalităţi şi pentru asta suntem aici", ne-a declarat Ionuţ Vasile din Focşani.

De aceeaşi părere este şi Nicoleta Grigorescu, o româncă din Bucureşti. Nicoleta lucrează la un cabinet de avocatură din capitală şi acum este în vacanţă la Bologna. "Un guvern care a dat această ordonanţă de urgenţă, nu poate fi de încredere şi cu toate că a fost abrogată, va fi înlocuită cu un proiect de lege care va intra în Parlament, intenţia lor este clară, să ajungă la acelaşi scop folosind alte pârghii. Ăsta este motivul pentru care îmi doresc ca acest guvern corupt să cadă cu totul. Nu vrem să ne culcăm şi să ne trezim cu o altă ordonanţă peste noapte", a conchis românca.

Florian Dobros lucrează la Bologna de 17 ani şi este originar din Constanţa. A fost prezent în toate cele trei seri de prosteste de aici şi ne-a povestit cu lacrimi în ochi care este motivul pentru care a îndurat cu atâta dăruire, frigul şi ploaia.

"Mi-ar place ca tot românul să înteleagă că atâta timp cât oameni corupţi rămân în continuare pe funcţii şi pe posturile de conducere, nu se va schimba nimic. Am rezolvat o mică parte, dar nu tot. Vrem ca toţi cei care au dosare penale, care au probleme cu legea, să fie îndepărtaţi, să nu mai ajungă niciodată pe funcţii, nici ei şi nici cei din spatele lor.

Vreau ca tinerii să înteleagă că eforturile pe care le fac acum, o să îi ajute mai târziu. Ne-am îndrumat copilul să facă o facultate, cu asemenea corupţi speranţele pentru tineri sunt zero, sunt şterse, sunt propriu nerealizabilele. Exact cum a scris copilul meu pe această pancartă: "Hoţilor voi prin palate şi noi prin străinătate".

Protestul de astăzi a fost organizat de Monica Gîrdea împreună cu Maria Lucaci şi Alexandru Ivan. Nici unul dintre organizatori nu fac parte din vreun partid politic.

Cornelia Crîşmaru

 

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia