contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

”Are permanent în atenţie starea de sănătate a părinţilor” Cine este Adriana, românca dispărută cu cei doi copii în avalanșă?

Femeia din România dispărută în avalanşa care a distrus hotelul Rigopiano din localitatea Farindola, regiunea Abruzzo, a plecat din ţară, după două căsnicii eşuate, pentru a-şi ajuta părinţii rămaşi în Bacău şi pentru a se trata de boala de care suferă, poliartrită reumatoidă.

Adriana are 43 de ani şi s-a născut în comuna băcăuană Corbasca, într-o familie modestă.

Primarul comunei Corbasca, Andone Puşcasu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că părinţii femeii au lucrat la CAP şi, deşi au avut o situaţie modestă, au ajutat-o să îşi găsească drumul în viaţă.

A fost căsătorită de două ori, însă căsniciile nu au rezistat. În urmă cu câţiva ani l-a cunoscut în Italia pe cel care îi este acum soţ şi tatăl celor doi copii.

"Tratatementul era foarte scump şi a beneficiat de faptul că s-a angajat în sistemul de sănătate din Italia, a beneficiat de o reducere şi apoi a cunoscut şi persoana cu care s-a căsătorit, care are o situaţie financiară bună şi lucrul ăsta a ajutat-o, pentru că trebuia să facă o injecţie lunară de aproape 1000 de euro. A născut cei doi copii pe riscul ei, pentru că nu avea niciun pronostic sănătos de la niciun medic. Toţi medicii erau reticenţi. A născut copiii pe riscul ei, copiii s-au născut sănătoşi, păcat că a fost situaţia asta", a spus Andone Puşcasu.

Primarul comunei Corbasca afirmă despre femeie că este "un copil foarte bine educat, un copil cuminte care îşi iubea familia".

"Are permanent în atenţie starea de sănătate a părinţilor, în fiecare vară vine şi îşi duce părinţii la analize, la tot felul de verificări, era preocupată de lucrul ăsta", declară primarul.

La rândul lor, părinţii Adrianei, întrebaţi de ce a plecat aceasta în Italia, au răspuns "La treabă. S-o găsit cu băiatul ăla, că el e italian". Întrebaţi, de asemenea, dacă îl plac pe ginerele lor, cei doi au răspuns afirmativ.

"Un băiat bun, bun, n-am ce să zic. E mai mic ca ea, că ştiţi cum se mărită tineretul ăsta. E mai mic ca ea cu trei ani. Nu bea, nu fumează", a afirmat mama Adrianei.

Pa pagina de Facebook a soţului Adrianei, Parete Giampiero, apar zeci de mesaje în care oamenii scriu că se roagă pentru ca familia acestuia să fie găsită. "Urmărim căutările şi din Belgia, suntem alături de voi", scrie un utilizator. "Ne rugăm pentru o minune", scrie altul.

(Citește tot articolul)

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia