contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  
Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu noi. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

PEDOFILIE. Plătea 25 de euro pentru sex cu minori români. Îi ademenea într-o cameră de hotel

Un italian în vârstă de 47 de ani din Siracusa (Sicilia) a fost reţinut ieri de poliţie, sub acuzaţia de pedofilie cu tineri români minori, între 14 şi 17 ani.


Bărbatul, comerciant într-o piață din oraș, a fost prins în flagrant de poliţie într-o cameră de hotel în timp ce se pregătea să întreţină raporturi sexuale cu un tânăr român de 16 ani.


Potrivit declaraţiilor minorului, tânărul nu se afla la prima întâlnire cu pedofilul, care, uneori, îi imobiliza încheieturile cu bandă adezivă pentru a-şi satisface fanteziile sexuale. Din investigaţiile autorităţilor reiese că italianul obişnuia să îşi aducă victimele, minori români, la acelaşi hotel.  Acestea prestau servicii sexuale bărbatului, în schimbul unor sume modice (între 25 şi 60 de euro).


Tinerii erau racolaţi din împrejurimile chioşcului de ziare pe care îl deţinea italianul.


Potrivit investigaţiilor poliţiei, până la această oră, pedofilul ar fi supus la perversiuni sexuale aproximativ 15 minori români.

Mai mult decât atât, unul dintre aceştia ar fi ameninţat la un moment dat că îl va denunţa, dar bărbatul i-a cumpărat tăcerea cu 200 de euro.

Pedofilul a fost descoperit în urma unei sesizări anonime depuse la secţia de poliţie din Siracusa la sfârşitul lunii trecute.

În acest fel, carabinierii au demarat o operaţiune de urmărire a bărbatului pentru a-l suprinde în flagrant.


În acest moment, poliţia investighează şi hotelul în care erau duse victimele pentru a stabili dacă proprietarii acestuia erau complicii pedofilului italian.

Ana Ciuban

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia