contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Italienii preferă româncele ca iubite, dar mai ales ca soţii. Știi de ce?

 

Una din două soţii de origine străină ale italienilor e româncă, arată cel mai recent studiu ISTAT.


Româncele vin în Italia pentru un loc de muncă mai bine plătit şi, în general, pentru o viaţă mai bună. Însă, nu de puţine ori, Italia devine casa lor, pentru că aici aleg să îşi clădească o familie, alături de un bărbat italian.


Ce găsesc atrăgător româncele la italieni, încă nu am aflat, dar de ce româncele le plac atât de mult italienilor, am descoperit, datorită unui sondaj realizat ad-hoc în Italia.


Potrivit acestuia, cum era de aşteptat, frumuseţea este primul motiv pentru care italienii preferă să se însoare cu o româncă. Dar lucrurile nu se opresc aici. Femeile românce îi cuceresc pe bărbaţii italieni și prin simplitatea sau corectitudinea lor, mai reiese din sondaj.


„Soţia mea este româncă, suntem căsătoriţi de cinci ani, după alţi trei de logodnă. Ce m-a atras la ea cel mai mult a fost frumuseţea, dar şi modestia”, a spus Carlo, din Perugia.


Nu doar simplitate, dar şi fără pretenţii


Se pare că româncele nu câştigă teren în faţă italiencelor doar prin frumuseţe şi simplitate.


„Am avut mai multe iubite românce, nu doar una. Am rămas surprins când prima mea iubită româncă n-a acceptat să îi plătesc consumaţia când am ieşit pentru prima oară”, a mărturisit Gianluca, din Roma. Apoi, româncele nu așteaptă cadouri scumpe și nici vacanțe exotice.

„Prietenei mele cel mai mult îi plac florile și să își petreacă verile în casa mea de vacanță din Puglia”, a spus Emilio din Genova.


Totodată, italienii mai spun că, spre deosebire de italience, româncele sunt foarte tolerante, calitate foarte importantă, mai ales într-o căsnicie.


„Sunt căsătorit cu o româncă de 15 ani şi, că orice cuplu, am avut şi certuri. Însă niciodată soţia mea nu m-a jignit şi nu mi-a adresat cuvinte urâte. Dimpotrivă, ea este cea care pune capăt conflictului aproape de fiecare dată”, a declarat Roberto, din Torino.


Frumoase, simple, modeste, tolerante şi fără pretenţii, acestea sunt armele cu care româncele „fură” bărbaţii italieni.


Potrivit ISTAT, după românce, în topul preferinţelor italienilor se află ucrainiencele, braziliencele şi rusoaicele.


Anul trecut, numărul căsătoriilor în care unul dintre soţi e de origine străină a ajuns la 18.273, arată studiul.


Pe de altă parte, în Italia tot mai puţini sunt tinerii care aleg să se căsătorească, preferând să trăiască în concubinaj alături de partenerul(a) lor.


Anul trecut, doar 194.057 de cupluri s-au căsătorit, fiind pentru prima oară când se înregistrează mai puţin de 200.000 de căsătorii într-un an.


Potrivit studiului, unul dintre motivele pentru care tinerii evita căsătoria, este procedura divorţului, foarte complicată în Italia.


Ana Ciuban  

Rate this item
(2 votes)

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia