contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  
Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu noi. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

Muzica unui român va răsuna în weekend peste Torino. DJ Gabro mixează la TOlive, cel mai mare festival studenţesc

DJ Gabro (dreapta), alături de Geo Da Silva DJ Gabro (dreapta), alături de Geo Da Silva

Un român va mixa în cadrul festivalului TOlive, care se va ține sâmbăta aceasta la Torino. Este vorba despre Gabriel Lăcătușu, alias Dj Gabro, un tânăr care se poate mândri de curând și cu colaborări precum cele cu Geo Da Silva, Mr. Sax și Alexandra Mitroi.

TOlive este cel mai mare festival organizat pentru studenții din Torino. Vor fi 12 ore de muzică în care mai mulți Dj vor avea ocazia de a mixa pe scenele ToLive pentru a sărbători începutul unui nou an studențesc. Printre ei se numără și Dj Gabro, un tânăr originar din Târgu Neamț, care trăiește în Torino de 13 ani. Gabriel a colaborat cu diferite cluburi si discoteci din oraș, iar anul trecut s-a lansat pe piaţă cu albumul “Feelings.”

Pe 18 august, la doar 25 de ani, a lansat piesa “Kiss me” pentru realizarea căreia a colaborat cu Geo Da Silva, Mr. Sax și Alexandra Mitroi. Piesa este distribuită de CatMusic și Voices Media.

Când l-a cunoscut pe Geo Da Silva, Gabro era Dj resident la clubul Notorius din Torino. “Venise ca invitat special. Ne-am împrietenit și, ulterior, am decis să colaborăm”, povestește Gabriel. Mr Sax și Alexandra Mitroi s-au alăturat colaborării ceva mai târziu. Videoclipul a fost filmat la Timișoara sub regia lui Geo Da Silva și lui Ovidiu Roteliuc.

Piesa “Kiss me” pare a fi iubită nu doar în ţară, ci și în afară. La doar două luni de la lansare se află deja pe locul 5 în topurile din Polonia. “Sperăm că va obține rezultate bune pe viitor la nivel internațional, dar îmi doresc foarte mult ca piesele mele să intre și pe canalele italiene”, ne spune DJ-ul.

Anca Manolea

Între timp, Gabro a finalizat și remix-ul piesei “We love the Dj” compusă de Sean Norvis. În curând va fi anunțată data de lansare a piesei și a remix-ului. Și asta nu e tot. Tânărul lucrează la un single sub distributia CatMusic si Voices Media care, cel mai probabil, va fi gata în luna decembrie. “Nu este ușor să ajungi la un rezultat corect din punct de vedere muzical și satisfăcător din punct de vedere personal”, mărturisește Dj Gabro.

Lui Gabriel nu îi lipsește însă nici talentul, nici forța de muncă şi este convins că va continua să surprindă publicul. Cu o săptămână în urmă a susținut un eveniment împreună cu Geo Da Silva în Torino, ocazie cu care au conturat detaliile viitoarelor proiecte.

“Trebuie să îi mulțumesc lui Geo pentru că m-a învățat cum funcționează lumea muzicii și pentru că mă îndrumă încă. Trebuie să mulțumesc și lui Bogdan Toma (Voicesc Media), managerul nostru și lui Sean Norvis pentru ajutor și susținere. Deasemenea, sunt recunoscător familiei mele, în special iubitei mele Isabela. Ea este cel mai mare susținător al meu, dar și cel mai important critic”, mai menţionează Gabriel.

Anca Manolea 

Rate this item
(1 Vote)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia