contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Comerciant italian înjunghie un tânăr român de 15 ani. „Mi-a furat locul de tarabă!”

I-a înfipt cuţitul în abdomen fără să clipească. Apoi, potrivit înregistrării camerelor de supraveghere, a şters lama cuţitului cu o pungă de plastic şi l-a oferit unui trecător.

Sunt faptele unui italian de 77 de ani din localitatea Adrano (Catania, Sicilia) care vinde zilnic fructe în piaţa Diaz din localitate. Alaltăieri însă, bărbatul şi-a ieşit din minţi când în locul său i-ar fi găsit pe tânărul de 15 ani şi pe tatăl lui, cu o tarabă plină de castane.

După ce i-ar fi înjurat pe cei doi români, piețarul a scos un cuţit de bucătărie cu care l-a înjunghiat pe fiul românului.

Ambulanţa solicitată imediat la faţa locului l-a transportat pe adolescent la Spitalul Cannizzaro din Catania, unde se află internat şi în prezent, cu prognostic rezervat.

„Prezintă o rană adâncă în partea dreaptă a abdomenului, e la terapie intensivă”, au declarat medicii.

Între timp, carabinierii sicilieni au găsit cuţitul cu care a fost înjunghiat tânărul român şi l-au arestat pe italianul agresor, acuzat de tentativă de omor.

Ana Ciuban

Rate this item
(1 Vote)

Diaspora eroica

Erou în Italia. Un român a salvat viața unei fetițe de 8 ani!

 Un șofer de tir român, Ion Purice, în vârstă de 29 de ani, a devenit erou salvând viața unei fetițe de 8 ani, pe autost (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia