contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  
Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu noi. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

A vrut să o omoare cu o seceră. „Badantă” româncă, agresată de vărul bătrânului pe care îl îngrijea

A vrut să o taie cu secera pentru că îl îngrijea pe vărul paralizat în scaunul cu roţile. Este cazul unei badante românce de 45 de ani din Teramo (Abruzzo), agresată fizic luni seara de vărul bătrânului pe care îl îngrijea.

Potrivit carabinierilor, vărul bătrânului s-a prezentat luni seară în casa celor doi pe care a început să îi insulte. La câteva minute după aceea, povesteşte apoi româncă, italianul a scos de sub geacă o secera cu care intenţiona să o rănească.

„Am înlemnit când am văzut ce ascundea sub haină. Nu ştiam ce să fac mai întâi: să îl închid în baie pe bătrân sau să sun la poliţie”, a declarat „badanta”.

Din fericire, femeia a reuşit să solicite la timp intervenţia poliţiştilor, care au găsit-o pe aceasta în stare de şoc, cu faţa plină de sânge.

„Probleme vechi de familie” între bătrânul paralizat şi vărul acestuia, pare să fi fostcauza incidentului de luni seara, în urma căruia românca s-a ales cu zgârieturi şi tăieturi la nivelul abdomenului, fetei şi al braţelor.

Potrivit carabinierilor, nu este pentru prima oară când badanta şi bătrânul pe care îl îngrijea sunt agresați fizic de vărul acestuia.

„Vecinii declară că de fiecare dată când vărul bătrânului vine în vizită se aud ţipete din casa în care locuiesc cei doi”, reiese din raportul poliţiei.

În prezent, agresorul se află în arestul poliţiei, în închisoarea din Castrogno, sub acuzaţia de tentativă de omor şi violenţă fizică în formă agravată.

Ana Ciuban

Rate this item
(1 Vote)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

EXCLUSIV. Ion Purice, eroul Italiei: “Am făcut doar ce trebuia să fac”

Ion Purice este eroul care a schimbat imaginea României în doar câteva zile, mai mult decât au făcut-o politicienii de l (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia