contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  
Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu noi. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

Scrisoare emoționantă a unei polițiste dupa ce o românca a decedat pentru că se filma în timp ce conducea cu 170km/h

Agenta de poliție care a fost prezentă la accidentul în urma căruia tânăra româncă Ana Maria Ahmeti și-a pierdut viața a scris o scrisoare emoționantă. Scrisoarea a fost publicata pe pagina Agenta Lisa, profilul de facebook al Poliției de stat din Italia

"Eu sunt un simplu agent. În aceste luni m-am oprit deja de prea multe ori să mă gândesc cât de puțin prețuim noi tinerii, propriile noastre vieți. Nu știu dacă există o modalitate mai bună decât aceste câteva cuvinte care să explice cum te poți simți când vezi o fată care își pierde viața pentru a face un film prostesc.

Am fost acolo, pe autostradă, acum câteva nopți în Bologna, pentru a consta accidentul care a strivit o viață tânără, viața unei fete de 25 de ani. Această viață a fost răpită de un telefon, de un film, de un mesaj pe WhatsApp. Astăzi, mă gândesc la Lorenzo, băiatul acela căruia i-am luat permisul pentru că a condus beat. Când mă gândesc la el râd, râd pentru că l-am văzut să plece plângând, dar e în viață. Și poate i-am salvat eu viața.

Nu pot să zic asta despre Ana, de ea nu.. Nu am ajuns în timp să o oprim, să îi dăm o amendă pe care avea să și-o amintească toată viața.
Toată viața. Căutam o soluție, o soluție care nu există în realitate de fapt. Nu există atâta timp cât eu sunt pe autostradă și văd cum tinerii ca și mine, mor pentru un joc, o glumă, o distragere a atenției. Creșterea gradului de conștientizare este cuvântul pe care l-am auzit cel mai des. Creșterea nivelului de conștientizare pentru folosirea centurilor de siguranță, a căștilor de protecție, creșterea nivelului de conștientizare pentru utilizarea telefonului mobil la volan.

Dragă agent Lisa, oricine ai fi, poate că e timpul pentru a crește gradul de conștientizare a vieții.

Îți scriu dintr-o bucătărie a unui apartament, departe de casa mea reală, acolo unde sunt părinții mei, care sper că nu vor vedea niciodată luminile intermitente și pe cineva care anunță că fiica lor nu mai este pentru o greșeală care nu are nici o cale de întoarcere.

Acum mă duc să îmi pregătesc uniforma și sper că în seara asta fiecare tată și fiecare mamă au un somn liniștit.

Cu afecțiune,
Federica."

Ana Maria Ahmeti și-a pierdut viața pe 23 septembrie, în urma unui accident rutier produs pe autostrada A1, în apropierea localității Calcara di Crespellano.

Tânăra se filma în timp ce conducea și din cauza neatenției a intrat din plin în parapetul de pe autostradă. Românca locuia la Bologna împreună cu iubitul ei, dar în seara accidentului mergea singură, la Varese pentru a-și vizita părinții.

Cornelia Crîșmaru

 

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia