contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Românii din Italia ies în stradă! Proteste împotriva autorităţilor britanice care au luat copiii unei familii de români şi i-au cedat unor homosexuali

Românii din Italia vor protesta sâmbătă 17 septembrie, la Milano, pentru familiile din Anglia ai căror copii au fost dați în plasament unor cupluri de homosexuali. În semn de solidaritate, românii din toate colțurile Italiei se vor aduna pentru a striga DREPTATE pentru familiile care au fost îngenunchiate de către sistemul juridic britanic.

"Cerem dreptate familiei Barbu ai căror copii, Diana de 8 ani și Andy de 5 ani, au fost dați spre adopție unui cuplu de homoxexuali deși sunt cetățeni români. Din decembrie 2014 această familie a pierdut procesul, tatăl copiilor plecând la Strasbourg unde a făcut 19 zile greva foamei în fața Consiliului European pentru drepturile omului (CEDO). O altă dramă este aceea a Andreiei Sutton, căreia i s-au luat toţi cei trei copii și care, din disperare, s-a apropiat să și-i vadă şi acum este hărțuită de autorități cu arest la domiciliu, brățară electronică la picior şi tot felul de alte acuzații. Și exemplele pot continua.

Dorim să transmitem familiilor care se află în această situație că vă iubim și ne pasă de voi, de aceea vom face tot ce ne stă în putință pentru a vă ajuta! Ca și creștini plângem împreună cu voi, suferim și noi și nu încetăm să ne rugăm pentru voi. Vom face o plângere la CEDO, vom face scrisori ambasadei Angliei în Italia și vom face apel la preşedintele României, ca autoritățile statului român să facă demersuri pentru repatrierea copiiilor întrucât sunt cetățeni români. Este o manifestație a tuturor românilor indiferent de orientarea religioasă și cred că Dumnezeu va da izbăvirea. Uniţi vom câștiga lucruri mici, dar despărtiți vom pierde lucruri mari. Fac apel la unitate pentru că azi sunt ei, dar mâine poate fi oricare dintre noi. Toți avem copii și toți suntem pe pământ străin. Doamne ajută!", a declarat pentru Agenda Diasporei, Ticu Jănel Bosna, președintele Asociației Râul Trezirii și organizatorul protestului.

Manifestări similare au avut loc și la Viena și București în luna iunie a acestui an, imediat după ce Tribunalul Central de Justiție din Londra a decis încredințarea definitivă a copiilor familiei Barbu unui cuplu de homosexuali și a refuzat cererea statului român de a strămuta procesul.

La protest este așteptat și Florin Barbu

Cei doi copii ai familiei Barbu au fost luați de către Protecția Copilului din Anglia acum aproximativ doi ani din cauza mai multor certuri conjugale, care de cele mai multe ori se încheiau cu intervenția poliției. Conform declarațiilor bonei, scandalurile erau provocate în mod intenționat de Claudia Barbu, care avea un iubit secret. Tot în 2014, familia Barbu a pierdut primul proces cu instuțiile britanice care, de altfel, au demarat imediat procedura de adopție și le-au interzis acestora să își mai vadă fiii.

Andreea Sutton trăiește și ea aceeași dramă ca și familia Barbu. După ce i-au luat copii, autoritățile britanice au dispus și condamnarea acesteia la arest domiciliar pentru că a divulgat identitatea familiei adoptatoare precum și alte date din anchetă.

Manifestarea este organizată de Asociația Râul Trezirii, respectiv Biserica Râul Trezirii din Bologna (cea care a organizat și manifestația din 16 aprilie pentru familia Bodnariu din pazza Galvani).

De la Bologna se va pleca cu un autocar închiriat, iar organizatorii vor asigura și toate materialele necesare (baloane personalizate, pancarde, etc). Protestul va avea loc în Piazza Meda Milano, de la ora 14.00.

 

Rate this item
(1 Vote)

Diaspora eroica

Un român, erou în Italia: A salvat o femeie cu dizabilităţi înainte de prăbuşirea unei clădiri. Şase persoane au murit

Un imigrant român a salvat o femeie cu dizabilităţi dintr-o clădire de trei etaje care după câteva secunde s-a prăbuşit (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia