contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Organizatorii Procult: "E o confuzie între festivaluri. Sunt întâmplări la limita tragi-comicului"

Organizatorii festivalului de film românesc Procult Cinema Festival (www.procult.eu) resping orice legătură cu Romania Film Festival, evenimentul care a avut loc zilele trecute la Roma, atrăgând atenţia printr-un comunicat de presă remis redacţiei asupra confuziei ce poate apărea între cele două festivaluri în rândul publicului românesc.

Totodată, aceştia anunţă că cea de-a şaptea ediţie a festivalului Procult va avea loc anul acesta în perioada 23-27 noiembrie la Roma.

Redăm mai jos conţinutul integral al comunicatului:

 

"În privinţa Festivalului de Film Românesc de la Roma, Procult Cinema Festival (www.procult.eu), sunt necesare câteva lămuriri considerate de prisos iniţial, dar imperioase în momentul de faţă, datorită confuziei neaşteptate care s-a creat la Roma atât în cadrul comunităţii, cât şi în rândul asociaţiilor româneşti.

Dorim să facem acest comunicat deoarece multe persoane care fac parte din publicul nostru fidel, prezent la cele șase ediții precedente ale Festivalului Procult ne-au contactat pentru a avea lămuriri în privința acestei confuzii, pe care o vom enunța în continuare.

Se pare că de curând a luat naştere o asociaţie care și-a luat numele după Festivalul de Film Românesc de la Roma-Procult Cinema Festival (www.procult.eu), anul acesta la cea de-a șaptea ediţie, punct de referinţă în Peninsula pentru distribuţia operelor cinematografice româneşti. Organizat la Roma în luna Noiembrie la Accademia di Romania şi Casa del Cinema, Festivalul se bucură de a fi susținut de către Ambasada României în Italia, Accademia di Romania in Roma, Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, Ministerul Turismului, Institutul Cultural Român, TVR România. În 2015, Procult Cinema Festival a reprezentat România la Expo Milano 2015 aducând în faţa publicului internațional producții care s-au bucurat de un vădit succes.

Sfidând originalitatea, nou născuta asociație a fost denumită Procultura. Avem astfel de anul acesta la Roma: Procult (la a VII-a editie) - Procultura (nou înființată);

Procult Cinema Festival cu peste o sută de opere cinematografice românești aduse în Italia – Procultura- Romania Film Festival la prima ediţie cu format identic, aceleași locaţii şi filme din ediţiile trecute ale consolidatului Festival românesc Procult.

Departe de a fi un mister cum poate avea loc vreo confuzie de genul acesta, răspunsul simplu este natura umană. Unii dintre colaboratorii din anii trecuţi ai Festivalului Procult se regăsesc în conducerea asociaţiei nou înfiinţate.

Toate aceste întâmplări la limita tragi-comicului reprezintă un mare regret că s-a optat pentru astfel de alegeri, de la un nume similar la aceleaşi filme şi aceleaşi locaţii în loc de o deschidere înspre aventuri inedite alegând dintr-o mie de nume, din atâtea producții valoroase contemporane, din atâtea moduri de promovare.

Aceste precizări fiind exprimate, adăugăm că noi, organizatorii festivalului Procult nu ne-am simţit nicidecum afectaţi sau jigniţi de aceste întâmplări care nu aduc deloc onoare celor care le-au înfăptuit şi vom dezvolta mai departe proiectul festivalului fiind bucuroşi că Procult Şi Proevent se dovedesc a fi deschizătoare de drumuri și surse de inspirație și pentru alții.

A şaptea ediţie a Festivalului de Film Românesc de la Roma, Procult Cinema Festival, va avea loc la Roma în perioada 23-27 Noiembrie şi va fi organizat de către Asociaţia ProEvent în colaborare cu Asociaţia Socio-Culturală Vocea Românilor.

La prima sa întâlnire cu asociațiile din Roma, Excelenţa sa domnul Ambasador George Gabriel Bologan a îndemnat organizațiile din Roma la o mai bună colaborare subliniind importanța cooperării în toate domeniile inclusiv în organizările de evenimente, pentru valorificarea specificului românesc, nu doar în vederea promovării identității noastre, dar și pentru consolidarea comunității.

Oare câte persoane au înțeles cu adevărat îndemnul său și câte au interpretat greșit cuvintele domniei sale “ataşamentul pentru o cauză este o sursă de cooperare pentru fiecare român, cauza este respectabilitatea comunităţii româneşti”?"

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

EXCLUSIV. Ion Purice, eroul Italiei: “Am făcut doar ce trebuia să fac”

Ion Purice este eroul care a schimbat imaginea României în doar câteva zile, mai mult decât au făcut-o politicienii de l (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia