contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Cioloș la Amatrice: "A fost identificat și ultimul român dispărut în urma cutremurului din Italia"

Cioloș la Amatrice: "A fost identificat și ultimul român dispărut în urma cutremurului din Italia" Foto: gov.ro

Ultimul român care fusese dat dispărut în urma cutremurului din Italia a fost identificat, a anunțat ieri premierul Dacian Cioloș, citat de Agerpres.

"Din informațiile pe care le am, și acea persoană, care fusese dată dispărută, a fost identificată. Deci, nu mai avem practic persoane dispărute, avem doar aceste persoane care încă sunt spitalizate", a afirmat Cioloș, după ce a participat la funeraliile de stat organizate în memoria victimelor cutremurului, alături de președintele Italiei, Sergio Mattarella, și de premierul Matteo Renzi.

Prim-ministrul Dacian Cioloș, care se află marți în Italia împreună cu ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, pentru a fi alături de comunitatea de români afectată de cutremur, a precizat că le-a vizitat pe româncele internate, precizând că o persoană a fost externată marți dimineață.

"Am văzut și durere, dar am văzut și optimism și m-am bucurat pentru asta. Am fost la spital în prima parte a vizitei. M-am întâlnit cu doamnele care erau internate acolo. Înțeleg că deja o persoană a fost externată astăzi de dimineață. Din doamnele pe care le-am vizitat două sunt în stare bună, una cred că va fi chiar externată zilele următoare. Și e o doamnă care e încă imobilizată la pat, a avut fracturi, dar medicii de acolo mi-au spus că toți sunt recuperabili. Sigur, va fi mai greu probabil din punct de vedere psihic să spun așa ca să treacă peste momentul acesta", a spus Cioloș.

Premierul a precizat că un psiholog a mers din România în Italia tocmai pentru a fi alături de românii care au nevoie.

"Noi am venit cu un medic psiholog, care va rămâne aici, împreună cu cei de la Ambasadă. Mâine, o să vină și un asistent social care va ajuta atașatul social și pentru muncă care este aici, la Ambasadă, pentru că, dincolo de măsurile de sprijin financiar pe care le-am decis în Guvern ieri, vrem să putem rezolva cât mai rapid și partea birocratică, pentru că oamenii aceștia au nevoie acum, pentru perioada asta de tranziție, de un sprijin inclusiv financiar", a mai afirmat Cioloș.

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia