contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

MAE: "Printre victimele cutremurului din Italia nu se află, deocamdată, cetățeni români"

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, potrivit informațiilor disponibile, până la acest moment, printre victimele seismului din Italia nu se află cetățeni români, menționând că o echipă din cadrul Unității de Reacție Rapidă din Centrala MAE este pregătită să se deplaseze în zonă, în cazul în care situația o va impune, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat al ministerului, prin intermediul misiunii diplomatice la Roma și al oficiului consular la Bologna, continuă demersurile în vederea acordării asistenței și protecției consulare românilor în urma seismului produs în Italia.

"În acest sens, echipa mobilă a Consulatului General al României la Bologna, aflată deja pe teren, și cea a Ambasadei de la Roma, în drum spre zona afectată, mențin legătura constantă cu autoritățile italiene în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la existența unor cetățeni români printre victime", precizează sursa citată.

Ministerul român al Afacerilor Externe, prin intermediul Centrului de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (activ 24h/ 24h), a preluat 4 apeluri telefonice din partea unor cetățeni români aflați în zona afectată și din partea rudelor acestora și acordă asistența consulară de specialitate, prin efectuarea tuturor demersurilor necesare în acest sens, informează MAE.

Ministerul reamintește că a pus la dispoziția cetățenilor români afectați următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia (0039) 06 835 233 58, (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al României la Bologna (0039) 051 5872120, (0039) 051 5872209, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Cel puțin 38 de persoane au murit în urma puternicului cutremur care a lovit centrul Italiei miercuri dimineața, a anunțat o purtătoare de cuvânt al departamentului de protecție civilă, citată de Reuters.

Seismul a afectat orașe și sate din zona de munte a țării, ceea ce face operațiunile de salvare să fie mai dificile, a indicat purtătoarea de cuvânt Immacolata Postiglione.

Postiglione a mai precizat că 27 de persoane au murit în zona dintre orașele Accumoli și Amatrice, și alte 10 și-au pierdut viața în zona Arquata, aflată în apropiere. Ulterior, în cadrul aceleiași conferințe de presă, aceasta a urcat bilanțul la 38 de morți, fără a oferi detalii suplimentare.

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia