contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Român mort în condiții suspecte în Italia. Familia cere ajutor pentru repatrierea sa

Un român de 39 de ani a fost găsit mort în apartamentul său din comuna Copertino din Italia, informează publicaţia observatorulph.ro.

Deşi fost găsit cu o funie în jurul gâtului, vineri, 29 de iulie, de una dintre colegele sale de apartament, și ea tot româncă, rudele aflate în România sunt convinse că bărbatul nu s-a sinucis. Totuşi, ele nu au putere și nici bani să facă cercetări.

Robert Tachea era originar din localitatea Valea Călugărească și avea o fiica de 14 ani.

Bărbatul luase legătura telefonic cu mama și cu fiica sa doar cu puține zile înainte de tragedie, iar discuția a decurs absolute normal. Bărbatul anunțase că urma să se întoarcă în țară spre sfârșitul lunii august, atunci când urma să-și serbeze și ziua lui de naștere. În plus, Robert promisese că, atunci când va reveni în țară, se va ocupa de renovarea casei din Valea Călugărească.

Potrivit sursei citate, rudele sale spun că știau că Robert avea dese discuții cu cele două colege de apartament din cauza banilor de chirie, iar viața pe care o ducea în Italia, de mai bine de opt ani, nu era dintre cele mai bune, dar de aici și până la sinucidere este cale lungă.

Pentru a rezolva problemele legate de anchetă, dar și de repatrierea trupului în Italia a plecat sora lui Robert. Mama și fiica bărbatului cer ajutorul tuturor celor cu suflet mare pentru că va fi nevoie de o sumă considerabilă de bani, mii de euro, pentru ca Robert să poată fi înmormântat în țară.

Familia trebuie sa strângă rapid trei mii de euro, numai pentru a plăti taxele către serviciul de medicină legală din Italia, mai menţionează site-ul observatorph.ro.

La acești bani se adaugă și cheltuielile de repatriere ale lui Robert. Mama bărbatului trăiește dintr-un ajutor social de 142 de lei. Pentru cei care vor să ajute, a fost deschis un cont:

IONESCU STEFANIA RO 23 RZBR 0000060018286904 Raiffeisen Bank Pentru Tache Robert

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia