contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

Avocat diaspora

 

Trei scriitori români din Diaspora prezenţi la Târgul de carte de la Leipzig

Târgul internaţional de carte de la Leipzig, unul dintre cele mai importante evenimente de profil din Europa, a început azi, având în acest an România ca invitată de onoare.

În perioada 15-18 martie, la primul mare târg de carte german al primăverii, aproape 2.400 de expozanţi din peste 40 de ţări vor prezenta lucrările lor unui număr de circa 200.000 de vizitatori.

"Sub sloganul <Zoom in România>, organizatorii români vor prezenta 40 de noi traduceri de autori români, în timp ce de obicei România prezintă trei sau patru noi traduceri în germană", a declarat directorului executiv al Asociaţiei editorilor din România, Mihai Mitrica, citat de Agerpres.

Printre cărţile prezentate se vor afla romane şi antologii ale unor autori români tineri. Coordonatorul de programe Ioana Gruenwald spune că scopul este acela de a face cunoscut publicului cititor din Germania scrierile tinerilor autori români, dintre aceştia unii nu au fost traduşi deocamdată în limba germană.

În plus, autori români care trăiesc în străinătate şi care au câştigat anumite premii de profil vor fi prezenţi la târgul de la Leipzig, printre aceştia numărându-se Cătălin Dorian Florescu, Dana Grigorcea şi Norman Manea.

În cadrul târgului de la Leipzig, scena românească culturală cuprinde peste 50 de manifestări. Printre cele mai importante momente se numără "Zilele filmului românesc", Expoziţia de fotografie "A existat mereu această speranţă - foşti deportaţi de origine germană în Rusia îşi amintesc" precum şi întâlnirea literaro-muzicală între scriitoarea Herta Muller şi muziciana română Ada Milea.

Centrul Naţional al Cărţii (CENNAC) al Institutului Cultural Român (ICR) a participat cu stand propriu pentru prima dată la Târgul internaţional de carte de la Leipzig în 2009, iar România a fost prezentă ultima dată în calitate de invitat special în 1998.

Târgul internaţional de carte de la Leipzig este unul dintre cele mai vechi evenimente de profil din Europa, fiind organizat încă din secolul al XVII-lea.

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia