contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  
Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu noi. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

''Dialog cu diaspora'', reuniune regională consulară în acest weekend în Germania

Reuniunea regională consulară din cadrul campaniei "Dialog cu diaspora - 2018" are loc de vineri până duminică, la Bonn şi este condusă de secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Cosmin Dinescu, informează MAE.

Potrivit sursei citate, este primul eveniment de acest gen la care participă reprezentanţii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare din: Franţa, Marea Britanie, Irlanda, Austria, Olanda, Belgia, Luxemburg, Norvegia, Suedia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Lituania, Polonia, Ungaria, Belarus, Federaţia Rusă, Republica Moldova, Ucraina.

Printre participanţii la reuniune se numără şi ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu.

În cadrul reuniunii au loc discuţii privind problematica specifică activităţii consulare, cu precădere gestionarea situaţiilor deosebite care determină activarea Celulei de Criză a MAE, precum şi utilizarea în cadrul procedurilor consulare a sistemelor informatice componente ale platformei integrate E-Cons, care deserveşte în prezent întreaga reţea consulară a MAE.

Tot în cadrul reuniunii, diplomaţii cu atribuţii consulare au analizat rezultatele obţinute până în prezent de la implementarea şi operaţionalizarea ultimei componente a E-Cons, Sistemul Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetăţeni (SIMISC). Totodată, discuţiile au vizat aspecte legate de metodele de promovare a Portalului Extern al SIMISC (accesibil la adresa www.econsulat.ro) şi de valorificarea instrumentelor de comunicare publică în relaţia cu cetăţenii români din străinătate.

"Dalogul cu reprezentanţii consulari constituie un demers pentru instituirea unor practici unitare în activitatea de profil, iar uniformizarea serviciilor specifice la nivelul reţelei consulare a MAE defineşte o preocupare permanentă a Departamentului Consular din cadrul ministerului, subsumată obiectivului de adaptare continuă a activităţii consulare la standardele şi exigenţele europene în domeniu", mai spun reprezentanţii MAE.

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia