contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Aplicaţia CELEBRO, la Paris. „Nu vrem să idealizăm imaginea României, ci să provocăm o schimbare“

Şapte tineri „anonimi” dezvoltă, la Paris, aplicaţia CELEBRO, destinată geolocalizării patrimoniului cultural românesc, prea puţin cunoscut din capitala Franţei.

„În relaţiile franco-române s-a pus un strat de praf atât de gros, încât nu mai vedem grămada de aur pe care stăm”. Au sub 30 de ani: voluntari şi geniali, s-au pus pe treabă. Pentru România.

Ştiaţi că...Sainte-Geneviève, protectoarea Parisului, este înfăţişată în interiorul Panteonului după modelul Mariei Cantacuzino, soţia pictorului ? Când treceţi pe la Odeon o să aflaţi şi despre Jean Yonnel, profesor de dicţie al generalului de Gaulle. Graţie unei aplicaţii - CELEBRO - pe care o dezvoltă câţiva tineri geniali, români împrăştiaţi prin lume, susţinuţi de Romanian IT. Nu, ei nu caută celebritate, nu şi-au pus nici măcar numele întreg pe site, îşi fac treaba, plătesc facturi şi impozite prin ţările unde se hrănesc, România profită şi toată lumea e mulţumită. Nu-i aşa?

Rate this item
(1 Vote)

Diaspora eroica

Erou în Italia. Un român a salvat viața unei fetițe de 8 ani!

 Un șofer de tir român, Ion Purice, în vârstă de 29 de ani, a devenit erou salvând viața unei fetițe de 8 ani, pe autost (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia