contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

O tânără rromă de 27 de ani, din România, ar putea ajunge senator al Franţei. A absolvit masterul la Sorbona şi şi-a publicat deja autobiografia

Anina Ciuciu, o tânără rromă din România, ar putea deveni senator al Franţei. Cel puţin asta a declarat senatorul francez, Aline Archimbaud, care a anunţat că nu va mai candida pentru un nou mandat, dar că o vede pe româncă drept cea mai potrivită succesoare a sa, scrie ziare.com citând presa franceză.

Anina Ciuciu, în vârstă de 27 de ani, a devenit cunoscută în presa internaţională pentru faptul că a fost admisă la Universitatea Sorbona din Paris. La vârsta de 23 de ani publicase deja cărţi în limba franceză, în ţara adoptivă.

Nascută în Craiova, Anina a emigrat cu familia în 1999. Iniţial, familia sa a mers în Italia, stabilindu-se apoi clandestin în ţara vecină.

Părinţii săi au reuşit să-şi găsească de lucru şi să obţină permis de şedere. Anina a fost apoi admisă, în 2012, la master în drept la Sorbona. Tânăra, care a obţinut cetăţenia franceză, şi-a prezentat viaţa în cartea lansată anul următor şi intitulată "Sunt şi voi rămâne ţigancă".

Rămâne de văzut, însă, dacă tânăra va candida pentru Senat. Depunerea candidaturilor este programată între 4 şi 8 septembrie, alegerile urmând a avea loc pe 24 septembrie.

Rate this item
(3 votes)

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia