contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Românii arși de vii la Paris, victimele răfuielii unui traficant cu patronii localului „Transilvania”

Lidia Pop a ars de vie după ce un traficant local a vrut să se răzbune pe patronii români ai restaurantului la care lucra victima

Lidia Pop a plecat, în luna mai, din localitatea sa natală, Rodna, județul Bistrița Năsăud, ca să câștige bani pentru a-și îndeplini un vis: să își deschidă propriul salon de înfrumusețare. Este manichiuristă si make-up artist. Are doar 23 de ani și, după trei săptămâni de muncă în cartierul Aubervilliers, din Paris, soarta a lovit-o crunt. Pe 11 iunie, trei indivizi au intrat în Restaurantul „Transilvania”, acolo unde lucra, au stropit totul cu benzină și au dat foc localului.

Suflul unei explozii i-a provocat arsuri pe tot corpul. Alături de ea au mai fost afectate de incendiu o tânără din Republica Moldova, Domnica Trocin, de 21 de ani, dar și un alt român care lucra în restaurant. În total, în sângerosul atac au fost rănite 11 persoane.

(Citeşte tot articolul)

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

EXCLUSIV. Ion Purice, eroul Italiei: “Am făcut doar ce trebuia să fac”

Ion Purice este eroul care a schimbat imaginea României în doar câteva zile, mai mult decât au făcut-o politicienii de l (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia