REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu publicaţia noastră. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

Un RESTAURANT românesc din Franţa a fost INCENDIAT! Trei români sunt INTERNAŢI, dintre care doi în stare gravă

Trei români sunt internați în spital, dintre care doi în stare gravă, în urma incendierii unui restaurant românesc în orașul francez Aubervilliers, a anunțat duminică pe Facebook ambasada României la Paris.

Potrivit presei franceze, în seara de 11 iunie trei indivizi care purtau cagule au incendiat restaurantul 'Transilvania' din orașul francez Aubervilliers.

Potrivit martorilor, atacatorii au răspândit benzină peste tot în incinta restaurantului și apoi au provocat incendiul cu un cocktail Molotov, iar clienții și personalul restaurantului au rămas captivi în fața unei perdele de foc, unii suferind arsuri grave.

"Un bărbat a pătruns în restaurant, a aruncat cu benzină, am încercat să-l împing, un altul mi-a dat cu gaz și când m-am întors am văzut foc. Aveam benzină pe mine, iar fiica mea și soțul meu erau în interior", afirmă Cristina, una dintre româncele aflate atunci în incinta restaurantului Transilvania. Ea a precizat că a reușit să-și salveze fiica, dar soțul ei este internat în spital cu arsuri.

Conform unui alt martor, două tinere în vârstă de 21 și respectiv 23 de ani au suferit arsuri grave. "Aceste două tinere sunt Lidia și Dominica, au 21 și 23 de ani și sunt chelnerițe aici de ceva timp, ele vin din România și (Republica) Moldova", spune martorul citat de publicația Le Parisien.

În anunțul postat pe Facebook, ambasada României la Paris mai precizează că din informaţiile strânse până acum, incidentul nu a fost unul de natură xenofobă.

"Suntem în legatură permanentă cu familiile, cu medicii, cu autoritățile de poliție și cu cele judiciare implicate în desfășurarea anchetei. Toate elementele de până acum arată că actul nu a fost de natură xenofobă.

Avem încredere în poliția și justiția franceză că ancheta se va desfășura rapid. Și, mai ales, suntem alături de cei răniți și de familiile lor în aceste momente extrem de dureroase, respectând dorința lor de discreție", se mai arată în mesajul difuzat pe rețeaua de socializare de Ambasada României la Paris.

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia

GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
 Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
 Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
 R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
   Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi