REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu publicaţia noastră. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

Studenţii masteranzi de la universităţile tehnice din ţară vor primi şi diplome franceze

Studenții români de la facultățile care fac parte din Alianța Română a Universităților Tehnice (ARUT) pot beneficia la finalul programului de master și de o diplomă franceză, după ce luni a fost semnat un acord cadru de cooperare interuniversitar, anunţă Agerpres.

Totodată, studenții francezi de la unitățile de învățământ ce alcătuiesc Grupul Institutelor Naționale de Științe Aplicate din Franța (Grupul INSA) pot primi la absolvirea masterului și o diplomă română.

Acordul a fost semnat la reședința Franței de rectorul Universității Politehnice, Mihnea Costoiu, și de Jean Marie Castelain, în calitate de reprezentanți ai ARUT, respectiv Grupului INSA.

Mihnea Costoiu a precizat, pentru AGERPRES, că ARUT este formată din Universitatea Politehnică din București, Universitatea 'Gheorghe Asachi' din Iași, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Politehnica Timișoara și Universitatea Tehnică de Construcții din București.

El a menționat că Grupul INSA cuprinde șase universități tehnice franceze și 18 universități asociate acestora.

"Am semnat un acord de dublă diplomă, de recunoaștere a dublelor diplome și de încurajare a mobilității între studenți, cadre didactice, doctoranzi, postdoctoranzi între universitățile din cele două rețele", a explicat el.

Costoiu a afirmat că masteranzii de la cele cinci universități din ARUT au posibilitatea să aleagă această variantă de studiu, care presupune minim un semestru în Franța.

"Studenții francezi au obligativitatea de avea un stagiu în străinătate, prin legea franceză, și atunci parteneriatul nostru le dă posibilitatea să vină direct în România, ca urmare a recomandării pe care facultățile, universitățile lor le fac pentru România. Avem șansa ca un număr foarte mare de studenți din Franța să vină în România", a adăugat Mihnea Costoiu.

Potrivit reprezentantului ARUT, cheltuielile de cazare și masă sunt suportate de universitățile componente ale celor două rețele din România, respectiv Franța, în baza reciprocității.

El a informat că acordul este semnat pentru următorii cinci ani și că vizează toate specializările de la cele cinci universități din ARUT: inginerie electrică, chimie, informatică, electronică, ingineria mediului, inginerie industrială în general etc.

Costoiu a mai spus că, în ceea ce privește doctoratul, românii și francezii interesați de program care studiază în cadrul unităților de învățământ din ARUT, respectiv Grupul INSA, vor urma o parte din studii în Franța, respectiv în România și vor obține o singură diplomă recunoscută de ambele state.

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia

GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
 Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
 Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
 R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
   Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi