contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Prima întâlnire +PLUS UK: Românii din Marea Britanie vor mai multe secții de votare

Peste 100 de membri și simpatizanți PLUS din Marea Britanie s-au reunit duminică, 10 februarie, la Londra, cu ocazia primei întâlniri PLUS UK.

Agenda întâlnirii a început cu prezentarea viziunii PLUS pentru România: un stat democratic, european, prosper, cu o clasă politică formată din oameni competenți și cinstiți, de care toți românii - din țară și din diaspora, să se simtă cu adevărat reprezentați. Mesajul transmis de echipă a fost că numai împreună o putem construi, cu aportul fiecăruia dintre noi:

“Proiectul nostru e România – PLUS nu e un scop în sine, ci un mijloc de a ne implica, într-un fel cât se poate de concret, la transformarea în bine a țării, și de a face din România un loc în care oamenii își doresc să vină și să trăiască. Pentru asta avem nevoie de fiecare dintre voi, fie că aveți biroul în spatele unui volan sau în fața unui calculator. Avem nevoie de toți, și oricine își câștigă pâinea cinstit este binevenit alături de noi”, a precizat Claudiu Chendeș, coordonator regional pentru Diaspora și membru în Consiliul Național PLUS.

La întâlnire a fost prezent și John Barker, membru fondator PLUS, care a lucrat cu Dacian Cioloș pe când se află la Reprezentanța Comisiei Europene în România:

“Am trăit 4 ani în România, sunt căsătorit cu o româncă, ramân implicat și urmăresc în continuare situația politică din România. Și cunoscându-l pe Dacian Cioloș fiindcă am lucrat împreună când el era Ministrul Agriculturii, pot să vă spun ca la momentul actual nu exista nimeni mai capabil să producă o schimbare adevărată în România. Aveți mult de muncă, dar îmi pun speranțele că PLUS va reuși”, a declarat John Barker.

În cadrul întâlnirii au avut loc discuții despre organizarea în teritoriu a PLUS UK, activități viitoare, și modalitățile concrete de implicare în inițiativele partidului. În sesiunea de Q&A, membrii echipei PLUS UK au răspuns întrebărilor venite de la o audiență foarte variată: studenți, antreprenori, liber-profesioniști. S-a discutat despre politici macroeconomice, antreprenoriat și infrastructură.

Discuția a atins și subiectul alegerilor europene din mai 2019, cel mai important obiectiv din perioada următoare. S-a pus accient pe importanța votului, cât și asupra nevoii creșterii semnificative a numărului și capacității secțiilor de votare în toate orașele din Marea Britanie în care există comunități românești.

Mesajul venit de la participanți e unul clar: românii din străinătate sunt aici, contează și vor să se implice. Deși trăiesc departe de casă, ramân conectați la ce se întâmplă în țară și doresc să își exercite dreptul de a vota:

“Știm prea bine cu toții că în tot felul de situații – de la spital, la ghișeu, te lovești de politică. Nu poți să spui că politica nu te afectează, nu te interesează. Dacă vrem schimbare, trebuie să ne implicăm, să începem de undeva, și primul pas este să ieșim la vot la europarlamentare”, a declarat unul dintre participanți.

Ziua s-a încheiat cu o discuție informală între cei prezenți, în care, cu energie și entuziasm, sau schimbat idei despre inițiative viitoare. PLUS UK așteaptă în continuare sugestii și idei de la comunitatea românească pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român, erou în Italia: A salvat o femeie cu dizabilităţi înainte de prăbuşirea unei clădiri. Şase persoane au murit

Un imigrant român a salvat o femeie cu dizabilităţi dintr-o clădire de trei etaje care după câteva secunde s-a prăbuşit (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia