contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Platforma RO100 se lansează și la Colchester, în Anglia

Platforma RO100 va avea un nou nucleu în Anglia. Astfel, duminică, 11 noiembrie 2018, de la ora 15.30, la Restaurant Mirra, românii se vor întâlni pentru a pune bazele RO100 Colchester.

''Locuim și muncim în afara granițelor, dar legăturile noastre cu țara sunt puternice. La urma urmei, fiecare dintre noi a lăsat ceva drag acasă, de la bunici și părinți, la copii, prieteni sau locuri de suflet. Rădăcinile noastre sunt încă acolo și chiar ne pasă de ce se întamplă acasă. Ne ajutăm cum putem familiile rămase în țară, iar uneori ajutorul nostru se extinde și către oameni mai puțin norocoși, care întampină dificultăți în a-și ține copiii la școală sau care nu-și pot permite nici măcar un tratament medical de bază. Sunt picături de fapte bune care încearcă să aline multe, multe nevoi'', au precizat promotorii RO100 din Londra.

În cadrul evenimentului de mâine se vor discuta proiectele pe care comunitățile din Colchester și din Londra le vor desfășura în perioada urmatoare.

Tot în Anglia, în 2017, a fost înființată Comunitatea RO100 Londra, care în numai un an de activitate a crescut de la câteva persoane la aproape două sute. Sunt oameni care doresc să aducă o schimbare în bine, de la șoferi, la ingineri, IT-iști, medici sau antreprenori.

Comunitatea RO100 din Londra s-a implicat în campania de strângere de fonduri pentru MagicHome (cazarea părinților care au copii internați în spitalele oncologice din țară), achiziționarea de cărți pentru încurajarea lecturii în comunitatile de tineri din Târgu Jiu sau dotarea de calculatoare a unei sali din Râmnicu Vâlcea, care printre altele oferă și cursuri gratuite de programare.

Grupului din Londra s-au alăturat și persoane din Milton Keynes sau Colchester, zone în care există comunități însemnate de români. Pentru a da posibilitatea câtor mai multor persoane de a se alătura, se vor pune bazele mai multor nuclee RO100 în aceste zone.

Platforma RO100, pornită de Dacian Cioloș, este o organizație civică care își propune să valorifice faptele bune ale cetățenilor spre dezvoltarea țării. Scopul lor este de a servi ca exemplu pentru cei din jur și de a-i încuraja să devină cetățeni activi în comunitățile din care fac parte. La urma urmei, omul sfințește locul.

Cei care nu reușesc să ajungă la eveniment, dar doresc să intre în contact cu organizatorii, pot scrie un mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau pe Facebook, RO100 Londra.

Claudiu Chendeș 

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia