contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Consultare cu românii din Marea Britanie. Guvernul vrea să ştie cum negociază Brexitul

Ministerul Diasporei doreşte o consultare cu românii din Marea Britanie care să ajute autorităţile de la Bucureşti în cadrul negocierilor privind BREXITUL.

Consultarea ar viza în principal cunoașterea în timp real a problemelor românilor, drepturile acestora și a membrilor de familie, precum şi eventualele dificultăți cu care s-ar putea confrunta aceştia în acest contextul ieşiri Marii Britanii din UE.

Ministerul va analiza și integra sugestiile și propunerile primite din partea românilor din Marea Britanie urmând a le transmite către ministerele de resort, în scopul includerii acestora în mandatul de negociere a reprezentanților români la Bruxelles.

"Participarea responsabilă și oportună a comunităţii româneşti la consultare va permite autorităților de la București să formuleze un mandat realist și solid de negociere cu organismele europene, astfel încât drepturile și libertățile românilor care au ales să traiască în Marea Britanie să le fie garantate", transmit reprezentanţii Ministerului.

Asociațiile, parohiile şi orice cetăţean român din Marea Britanie interesat să participe la această consultare o poate face trimiţând un email la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia