contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Marea Britanie se foloseşte de români în negocierile privind Brexitul. "Ne-am putea alege cu jumătate din România dacă aşteptăm"

Dorinţa Marii Britanii de a ajunge cât mai rapid la un consens cu UE în privinţa imigranţilor ar putea fi blocată de oficialii europeni, informează The Telegraph, citat de Agerpres.

UE ar putea face presiuni pentru împingerea până în 2019 a datei de la care libertatea de circulație va fi restricționată în Marea Britanie. Miniștri din guvernul May s-au arătat însă îngrijorați că amânarea acestei date până la finalul negocierilor va conduce la un aflux uriaș de imigranți din UE care vor veni în Marea Britanie înainte de Brexit.

"Am primit unele sugestii conform cărora Comisia Europeană ar putea încerca să ne forțeze să protejăm pe oricine ajunge până în momentul ieșirii țării din UE", a declarat o sursă guvernamentală. "Ne-am putea alege cu jumătate din România și din Bulgaria venind aici dacă așteptăm atât de mult", a adăugat sursa.

Potrivit ministrului de interne Amber Rudd, după ce Marea Britanie va ieși din UE, "vom pune capăt liberei circulații așa cum o știm". Ea examinează planuri privind oferirea de vize multianuale noilor sosiți în sectoare cheie ale economiei, simultan cu limitarea accesului la prestații sociale. Una din variante prevede ca imigranții să primească vize de muncă pe 5 ani, dar să le fie interzis accesul la prestații sociale cât timp se află în Marea Britanie.

Amber Rudd a confirmat că Ministerul de Interne "lucrează asupra unei serii de opțiuni", dar a sugerat că sistemul final va fi decis numai după "doi ani de negocieri și pregătiri".

În timp ce Marea Britanie a ajuns deja la acorduri de principiu cu majoritatea membrilor UE, unele state, printre care Germania, au refuzat să discute subiectul până la activarea negocierilor pentru Brexit.

Pentru cei 1,2 milioane de britanici care trăiesc în alte țări din UE, data-limită va fi decisă în cele din urmă de Bruxelles. Negociatorul-șef al Parlamentului European a propus ca UE să le ofere în mod individual britanicilor opțiunea de a rămâne cetățeni comunitari.

Simona Pop

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un alt român, erou de ocazie

Presa italiană a relatat în aceste zile despre un alt român care ne face cinste, cuvântul "român" fiind citit cu mândrie (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia