REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu publicaţia noastră. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

O ţară din UE vrea să-i interzică pe români

Olanda, țara care se opune aderării României la spațiul Schengen, are o nouă problemă cu cetăţenii români.

Autorităţile locale din mai multe oraşe olandeze vor să interzică prezenţa românilor şi a polonezilor în cartiere rezidențiale.

Locuitorii din municipiile Maasdriel, Zuidplas, Zaltbommel și Tiel se plâng din cauza zgomotului făcut de muncitorii polonezi și români și a numărului mare de mașini cu plăcuțe de înmatriculare din Europa de Est.

Autoritățile din Tiel, de exemplu, iau în calcul limitarea numărului de locatari imigranți la 4 persoane pe locuință, precum și a numărului de muncitori imigranți care pot locui pe o singură stradă.

Muncitorii imigranți din Europa de Est reprezintă în prezent aproape 10% din populația municipiului Tiel, în parte pe fondul slujbelor sezoniere oferite de angajatorii din sectorul agricol, care cumpără case ieftine pentru a găzdui mâna de lucru.

Angajatorii nu respectă întotdeauna regulile impuse de municipalități, iar în locuințele puse la dispoziția muncitorilor apar probleme privind pericolul de incendiu sau igiena defectuoasă, scrie profit.ro.

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Un alt român, erou de ocazie

Presa italiană a relatat în aceste zile despre un alt român care ne face cinste, cuvântul "român" fiind citit cu mândrie (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia

GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
 Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
 Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
 R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
   Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi