contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Eveniment muzical de excepție organizat de românii din Ierusalim

 În Salonul Navon, clădirea Younes și Soraya Nazarian, al Conservatorului Academiei de Muzică și Dans din Ierusalim a avut loc în data de 20 martie un concert de muzică românească, susținut de tinerii evrei de origine română, stabiliți în Israel.

"Romanian Concert" a avut în vedere evidențierea copiilor talentați care provin din familii ale evreilor originari din România și a avut drept scop cultivarea sentimentului de apartenență la cultura română.

La evenimentul muzical au fost prezenți Geanina Mihaela Boicu, consul și coordonator al Secției Consulare din cadrul Ambasadei României în Statul Israel, Zvi Herman Berkovits, consulul onorific al României în Israel, Micha Tal, director general al Academiei de Muzică și Dans din Ierusalim, evrei originari din România, stabiliți în Israel, părinți și profesori ai elevilor de la Academie, reprezențanți ai presei din Israel și echipa Televiziunii Române.

Manifestarea culturală s-a bucurat de sprijinul Elisabethei Berkovits, director al Departamentului Proiecte Speciale din cadrul Academiei de Muzică și Dans din Ierusalim, care a primit din partea IEH diploma de excelență.

"Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni oferă doamnei Elisabeth Berkovits o plachetă și diploma de excelență pentru efortul, contribuția și întreaga activitate desfășurată în menținerea și promovarea culturii române în Israel, cât și pentru atașamentul față de România", a afirmat Nicolae Brînzea, director general IEH.

Evenimentul a fost organizat de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Academia de Muzică și Dans din Ierusalim.

Proiectul, susținut de ministru pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, face parte din programul ,,Caravana Identității Românești”, care cuprinde o serie de acțiuni culturale destinate promovării culturii române și consolidării identității naționale românești și se înscrie în Programul Strategic – Spațiul Cultural Comun Românesc – Centenar Marea Unire 1918 – 2018.

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român, erou în Italia: A salvat o femeie cu dizabilităţi înainte de prăbuşirea unei clădiri. Şase persoane au murit

Un imigrant român a salvat o femeie cu dizabilităţi dintr-o clădire de trei etaje care după câteva secunde s-a prăbuşit (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia