REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Avocat diaspora

 

Mică victorie în cazul Smicală. Finlanda este de acord ca Ambasadorul României să-i poată vizita pe cei doi copii

Camelia Smicala Camelia Smicala

Deputații de Diaspora Constantin Codreanu, Doru Coliu și Matei Adrian Dobrovie au început ieri şi azi, la Ministerul de Externe finlandez, primele negocieri cu autoritățile Finlandei după răpirea celor doi copii ai medicului Camelia Smicală de către autorităţi.

"Am adus la cunoștința oficialilor finlandezi poziția noastră în acest caz. Maria și Mihai Smicală, puși forțat în plasament, sunt și cetățeni români, iar drepturile lor trebuie respectate. Ne-am arătat nedumerirea în legătură cu faptul că în ultimele două luni Finlanda nu a permis vizitarea lor de către Ambasadorul României în Finlanda în cele două orfelinate în care au fost plasați forțat după separarea de mama și de familia lor. Partea finlandeză a cedat. Nouă, ca parlamentari români, din păcate nu ni s-a permis o asemenea întâlnire", a declarat deputatul Constantin Codreanu.

Citeste si: Doi parlamentari români vor să dea Finlanda în judecată. "E revoltător ce fac în cazul doamnei Smicală"

Mâine, delegaţia urmează să se întâlnească cu membrii Comisiei pe probleme sociale din Parlamentul finandez, urmând ca înainte de întoarcerea în ţară să se întâlnească cu Camelia Smicală, mama celor doi copii răpiţi de statul finlandez.

Reamintim că medicul român Camelia Smicală fost condamnată la 6 luni de arest, după ce a fost dată în judecată de statul finlandez pentru defăimarea autorităţilor, respectiv a executorilor judecătoreşti care au intervenit în forţă, în urmă cu doi ani, pentru a-i prelua copiii.

Femeia s-a stabilit de 12 ani în Finlanda, fiind căsătorită cu un bărbat finlandez. În urma despărțirii de soț, acesta a reclamat-o că intenționează să plece în România împreună cu copiii, motiv pentru care, în primăvara anului 2015, autoritățile finlandeze au preluat copiii de la domiciliul mamei, instituind pentru aceștia măsuri de protecție în centre de plasament diferite.

Camelia Smicală spune că executorii judecătorești finlandezi care au mers la domiciliul ei ca să îi ia copiii au fost deosebit de violenți și i-au provocat chiar fracturi costale.

Rate this item
(0 votes)

Publicitate

orange.ro

Publicitate

provident.ro%20

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Opinie | Bogdan Hofbauer

De unde vine Ziua Păcălelilor pe 1 aprilie?

Ai făcut atâtea păcăleli de 1 aprilie, ai fost păcălit și tu de atâtea ori, dar fii sincer: știi de…

    GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
     Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
     Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
     R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
       Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi