contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  
Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu noi. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

Mică victorie în cazul Smicală. Finlanda este de acord ca Ambasadorul României să-i poată vizita pe cei doi copii

Camelia Smicala Camelia Smicala

Deputații de Diaspora Constantin Codreanu, Doru Coliu și Matei Adrian Dobrovie au început ieri şi azi, la Ministerul de Externe finlandez, primele negocieri cu autoritățile Finlandei după răpirea celor doi copii ai medicului Camelia Smicală de către autorităţi.

"Am adus la cunoștința oficialilor finlandezi poziția noastră în acest caz. Maria și Mihai Smicală, puși forțat în plasament, sunt și cetățeni români, iar drepturile lor trebuie respectate. Ne-am arătat nedumerirea în legătură cu faptul că în ultimele două luni Finlanda nu a permis vizitarea lor de către Ambasadorul României în Finlanda în cele două orfelinate în care au fost plasați forțat după separarea de mama și de familia lor. Partea finlandeză a cedat. Nouă, ca parlamentari români, din păcate nu ni s-a permis o asemenea întâlnire", a declarat deputatul Constantin Codreanu.

Citeste si: Doi parlamentari români vor să dea Finlanda în judecată. "E revoltător ce fac în cazul doamnei Smicală"

Mâine, delegaţia urmează să se întâlnească cu membrii Comisiei pe probleme sociale din Parlamentul finandez, urmând ca înainte de întoarcerea în ţară să se întâlnească cu Camelia Smicală, mama celor doi copii răpiţi de statul finlandez.

Reamintim că medicul român Camelia Smicală fost condamnată la 6 luni de arest, după ce a fost dată în judecată de statul finlandez pentru defăimarea autorităţilor, respectiv a executorilor judecătoreşti care au intervenit în forţă, în urmă cu doi ani, pentru a-i prelua copiii.

Femeia s-a stabilit de 12 ani în Finlanda, fiind căsătorită cu un bărbat finlandez. În urma despărțirii de soț, acesta a reclamat-o că intenționează să plece în România împreună cu copiii, motiv pentru care, în primăvara anului 2015, autoritățile finlandeze au preluat copiii de la domiciliul mamei, instituind pentru aceștia măsuri de protecție în centre de plasament diferite.

Camelia Smicală spune că executorii judecătorești finlandezi care au mers la domiciliul ei ca să îi ia copiii au fost deosebit de violenți și i-au provocat chiar fracturi costale.

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Erou în Italia. Un român a salvat viața unei fetițe de 8 ani!

 Un șofer de tir român, Ion Purice, în vârstă de 29 de ani, a devenit erou salvând viața unei fetițe de 8 ani, pe autost (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia