contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  
Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu noi. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

Păstîrnac, despre cazul Smicală: "Încercăm să trimitem în Finlanda experți din ţară"

Andreea Păstîrnac Andreea Păstîrnac

Ministrul Diasporei, Andreea Păstîrnac a declarat, ieri, referindu-se la cazul Cameliei Smicală, că se încearcă trimiterea în Finlanda a unor experți de la Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului care să intre în dialog cu specialiștii finlandezi.

"În ultimele zile am avut un dialog extrem de intensificat cu colegii noștri de la Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului și încercăm, cât mai curând posibil, să trimitem experți din România care, conform legii pot să intre în legătură cu cei doi minori, cu familia și în felul acesta să intensificăm dialogul la nivel de experți care, într-adevăr, poate să aducă beneficii reale în ceea ce privește soluționarea cazului", a declarat ministrul.

Doctorița Camelia Smicală din Piatra Neamț, stabilită de 12 ani în Finlanda, a fost condamnată la șase luni de arest pentru defăimarea autorităților atunci când executorii judecătorești i-au luat copiii.

Aceasta a fost acuzată că i-ar fi defăimat pe executorii judecătorești care au intervenit în forță, în urmă cu doi ani, pentru a-i prelua copiii. Românca este mama a doi copii de 11 și, respectiv, 10 ani.

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia