REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Avocat diaspora

 

Doi parlamentari români vor să dea Finlanda în judecată. "E revoltător ce fac în cazul doamnei Smicală"

Doi dintre parlamentarii PMP, deputatul Doru Coliu și senatorul Dorin Bădulescu, intenționează să dea în judecată statul finlandez în cazul doctoriței Camelia Smicală, căreia autoritățile finlandeze i-au luat copiii și i-au internat într-un centru de plasament, anunţă site-ul stiripesurse.ro.

"Este revoltător ce face statul norvegian în cazul doamnei Smicală. Nimeni nu se implică din partea statului român. Am cerut și președintelui României să ia act de acest caz, dar se vede că nu-l interesează soarta românilor care l-au votat masiv în Diaspora. Împreună cu colegul meu, senatorul Bădulescu intenționăm să acționăm în judecată statul finlandez", a declarat pentru stripesurse.ro Doru Coliu.

Medicul român Camelia Smicală fost condamnată la 6 luni de arest, după ce a fost dată în judecată de statul finlandez pentru defăimarea autorităţilor, respectiv a executorilor judecătoreşti care au intervenit în forţă, în urmă cu doi ani, pentru a-i prelua copiii.

Femeia s-a stabilit de 12 ani în Finlanda, fiind căsătorită cu un bărbat finlandez. În urma despărțirii de soț, acesta a reclamat-o că intenționează să plece în România împreună cu copiii, motiv pentru care, în primăvara anului 2015, autoritățile finlandeze au preluat copiii de la domiciliul mamei, instituind pentru aceștia măsuri de protecție în centre de plasament diferite.

Camelia Smicală spune că executorii judecătorești finlandezi care au mers la domiciliul ei ca să îi ia copiii au fost deosebit de violenți și i-au provocat chiar fracturi costale.

Reamintim că duminca trecută zeci de persoane s-au adunat în faţa Ambasadei Finlandei la București, dar şi la Timișoara, Botoșani, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Constanța, pentru a protesta față de modul în care este gestionat cazul Cameliei Smicală, ai cărei copii, Mihai și Maria, au fost reținuți de către autoritățile finlandeze.

Protestul s-a încheiat cu un document semnat și înaintat Ministerului Afacerilor Externe (MAE) prin care se cere "eliberarea copiilor care sunt reținuți, încarcerați practic în aceste lagăre de copii, fără a li se respecta drepturile de cetățeni europeni".

Rate this item
(0 votes)

Publicitate

orange.ro

Publicitate

provident.ro%20

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Opinie | Bogdan Hofbauer

De unde vine Ziua Păcălelilor pe 1 aprilie?

Ai făcut atâtea păcăleli de 1 aprilie, ai fost păcălit și tu de atâtea ori, dar fii sincer: știi de…

    GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
     Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
     Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
     R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
       Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi