REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu publicaţia noastră. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

Austria vrea să reducă alocaţiile copiilor români de la 1 ianuarie 2018

Guvernul austriac vrea să reducă alocaţiile destinate copiilor cetăţenilor UE care lucrează în această ţară, dar şi-au lasat familiile şi/sau copiii acasă, informează ziare.com.

Ministerele Muncii şi de Externe din Austria au elaborat un proiect de lege prin care să taie aceste alocaţii începând cu 1 ianuarie 2018, urmând ca ele să fie ajustate ulterior în funcţie de nivelul de trai din ţările de care aparţin lucrătorii. Sumele ar urma să fie recalculate la fiecare doi ani, în funcţie de nivelul preţurilor publicat de Eurostat.

"Punem capăt nonsensului de a plăti alocaţii copiilor care nici măcar nu trăiesc în Austria. Fiecare copil ar trebui să merite aceeaşi sumă, dar 150 de euro cât este actuala alocaţie valoreaza mai puţin în Austria decât în România", şi-a explicat iniţiativa ministrul Muncii, Sophie Karmasin.

Potrivit publicatiei Heute, în 2015 Austria a plătit 249 de millioane de euro pentru aceste alocaţii, bani care au plecat în special către familii din Ungaria, Slovacia, Polonia şi Romania.

Tot în 2015, aceeaşi publicaţie a prezentat nivelul alocaţiilor pentru copiii din ţările UE. În Danemarca, indemnizaţia era de 197 de euro, în Germania de 184 de euro, iar în Austria de 150 de euro. Cel mai puţin primeşte un copil din Grecia, respectiv 5 euro. În România, alocaţia de 84 de lei înseamnă aproximativ 18 euro.

Marius Coţa

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Un alt român, erou de ocazie

Presa italiană a relatat în aceste zile despre un alt român care ne face cinste, cuvântul "român" fiind citit cu mândrie (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia

GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
 Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
 Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
 R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
   Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi