contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  
Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu noi. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

Corina Chiriac va cânta duminică la Sărbătoarea Românilor din Cehia

Corina Chiriac Corina Chiriac

Corina Chiriac va susţine duminică un concert pentru românii din Rep. Cehă. Spectacolul va avea loc la Terasa Muzeului Musaion, Parcul Kinsky din Praga 5 şi face parte din cadrul evenimentului Sărbătoarea Românilor din R. Cehă, ajuns în acest an la ediţia a VII-a.

Potrivit organizatorilor, întâlnirea Corinei Chiriac cu publicul de la Praga va cuprinde și momente pentru autografe și vânzare de albume muzicale. În plus, în cadrul evenimentului va avea loc şi o tombola cu premii, va fi organizat un colț de joacă pentru copii, iar cei prezenţi vor putea admira şi cumpăra obiecte din cadrul unor expoziţii de artizanat şi vor putea gusta din diferite specialităţi culinare şi vinuri româneşti.

Pe lângă Corina Chiriac, la această ediţie vor mai fi prezenţi Ansamblul Folcloric „Zarandul“ și Grupul Folcloric „Sânzienele“, din Arad. Cele două grupuri populare vor asigura un program important cu tradiții, cântece și dansuri specifice zonei, prezenţa lor la Praga fiind posibilă cu ajutorul Centrul Cultural Municipal Arad.

Evenimentul este organizat de Asociația Românilor din Republica Cehă, cu sprijinul financiar al Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Ambasada României la Praga, Institutul Cultural Român din Praga și Muzeul Național din Praga-secția Etnografică, sub patronajul Primariei Praga 5, instituție care, pe lângă susținerea logistică, a alocat la această ediție și un sprijin financiar în valoare de 20.000 Czk.

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

EXCLUSIV. Ion Purice, eroul Italiei: “Am făcut doar ce trebuia să fac”

Ion Purice este eroul care a schimbat imaginea României în doar câteva zile, mai mult decât au făcut-o politicienii de l (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia