contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Un tânăr din Alba, stabilit în Chicago, a lansat o aplicație pe care o vinde cu circa 300.000 de euro

Nariza Virgil Nariza Virgil

Un tânăr din Câmpeni, județul Alba, stabilit de 5 ani în Chicago, a lansat o aplicație, utilă transportatorilor, iar la scurt timp a atins peste 47.000 de utilizatori, iar o firmă londoneză și-a arătat interesul de a o achiziționa, prețul ei ajungând la circa 300.000 de euro.

Nariza Virgil, cel care a lansat aplicația – o rețea de socializare pentru șoferii de camionagii – a demonstrat că prin muncă și ambiție visele devin realitate. El a plecat de jos, dintr-un oraș din Munții Apuseni, în Statele Unite, unde la început i-a fost foarte greu să-și găsească un loc de muncă din cauza statului de ”turist”.

”După 5 luni m-am căsătorit, așa mi-am obținut și statutul de rezident al Statelor Unite. În ianuarie 2013 am început primul meu website, unde promovam produse de Nutriție, care îmi aducea un venit decent dar nu suficient de decent pentru a-mi asigura un viitor. Am urmat cursuri de PHP, Java și HTML+CSS . Am aplicat pentru licență în domeniu, iar 8 luni mai târziu construiam website-uri pentru diferite companii și persoane. Am avut mulți prieteni șoferi de camion, români și ei.

Fiecare se plângea ca e foarte greu sa găsești curse bune, parcări, restaurante sau chiar alți șoferi unde sa ceară sfaturi. Forumurile de camionagii nu erau suficiente. Am cercetat piața și am văzut ca nu exista o rețea de socializare pentru ei, ceva care să includă totul, de la restaurante, locuri de munca, să își posteze fotografii, video să aibă propriul blog, sa vândă și să cumpere camioane. Așa ca am conceput platforma eu însumi in dcecembrie 2015”, a povestit Virgil.

Aceasta se numește truckersleague.com (liga camionagiilor), iar în luna mai tânărul a primit o ofertă din partea unei companii londoneze, care a dorit să o achiziționeze.

”Aplicația a fost aprobată și de Google Play și poate fi descărcată din magazinul Google. Momentan mă aflu în Anglia pentru a încheia contractul respectiv. Aplicatia și website-ul în sine sunt stopate până pe data de 17 septembrie pentru a schimba două funcționalități, cerute de cei compania care vrea să o cumpere. Aplicația poate fi folosită din nou la sfârșitul lunii septembrie. Specific că fratele meu, Vlad a avut un rol important în a promova aplicația în Europa cât timp eu eram în State. A mers la zeci de parcări de camioane unde a împărțit pliante și cărți de vizită”, a spus acesta.

Tânărul are și un mesaj pentru tinerii care doresc să lucreze în IT sau domenii conexe. ”Informația e putere. Să se axeze pe partea de antreprenoriat, să se gândească la un plan de afaceri, sa caute toate informațiile necesare pentru a începe (online găsești toate informațiile necesare), să se axeze numai si numai pe acea afacere și o sa reușească. Sa fie conștienți ca durează pana a avea un rezultat. Cum se spune, antreprenorii sunt cei care prefera sa lucreze 12 ore pentru ei însăși in locul a 8 ore pentru altcineva”, a transmis Virgil.

(Sursa: Ziarul Unirea)

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia