contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Primăvara este sezonul când, în general, cățelele intră în perioada căldurilor, iar posesorii de câini masculi se gândesc tot mai mult la castrarea patrupedului lor.

 Dar oare când este realmente indicat să ne castrăm câinele? Specialiștii veterinari recomandă această intervenție în următoarele situații:

 - masculul trăiește în permanență cu o femelă – pentru a evita împerecherile nedorite, se recomandă sterilizarea ambilor câini;

- deținem un câine agresiv, din cauza unei hipersecreții de testosteron. Atenție! Dacă agresivitatea este rezultatul lipsei de educație a câinelui, castrarea nu va avea niciun efect;

- câinele vostru obișnuiește să scape din lesă dacă se află în preajma cățelelor în călduri;

- patrupedul are probleme de prostată și, implicit, dificultăți de urinare. Prin castrare, se reduce producția de testosteron și dimensiunea prostatei;

- câinele prezintă neoplazii testiculare – supradimensionarea testicululului provoacă dureri câinelui, de aceea veterinarul recomandă înlăturarea chirurigicală a glandelor.

 Cu toate acestea, veterinarii atrag atenția că există numeroase teorii false despre castrarea câinelui:

 - după castrare, masculul se îngrașă. Fals! Castrarea poate determina, într-adevăr, o încetinire a metabolismului, dar aceasta se poate compensa prin activitate fizică și prin reducerea porțiilor de mâncare.

 - odată castrat, câinele mascul poate fi confundat cu o femelă și poate atrage alți masculi. Fals! Se poate întâmpla acest lucru, însă din cauza dorinței de dominare a unuia dintre câini.

 - câinele castrat devine apatic, trist și necomunicativ cu proprietarul său. Fals! Patrupedul își poate schimba atitudinea după castrare tocmai pentru că proprietarul său se comportă altfel cu el. Tratați-l la fel ca înainte, iar cățelul dvs. va rămâne la fel de dinamic!

 

Ana Ciuban

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român, erou în Italia: A salvat o femeie cu dizabilităţi înainte de prăbuşirea unei clădiri. Şase persoane au murit

Un imigrant român a salvat o femeie cu dizabilităţi dintr-o clădire de trei etaje care după câteva secunde s-a prăbuşit (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia