contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Cum transportăm câinii în mașină?

Pentru prietenii nostri patrupezi, călătoria cu mașina poate fi o experiență plăcută sau, din contră, o amintire de coșmar.

Penru a ne regăsi în prima situație, e bine de știut că putem transporta cel mult un animal de companie liber într-un autovechicul. În cazul mai multor animale, acestea se vor separa de zona șoferului printr-o perdea din plastic, cu rol de protecție. În mașină, câinele va putea călători fie pe bancheta din spate (cu centura de siguranță corespunzătoare), fie în portbagaj, în funcție de talie.

Pentru mai multă siguranță însă, veterinarii recomandă transportarea câinilor în cuști speciale (kennel). Astfel, patrupezii vor călători mai relaxați, fără a exista riscul ca animalul să cadă la o frână bruscă.

Ce facem însă dacă avem un câine care refuză să stea în mașină? În primul rând, trebuie să identificăm cauza acestei stări: poate fi psihologică (câinele circulă cu mașina foarte rar, eventual când e dus la veterinar, de unde și asocierea mașinii cu un eveniment neplăcut) sau clinică: patrupedul are, la fel ca noi oamenii, „rău de mașină” (vomită), în acest caz recomandându-se tratamentul medical.

Pentru a combate însă anxietatea animalului în mașină, specialistii ne sfătuiesc să îi obișnuim treptat, prin călătorii scurte, încheiate cu recompense în mâncare.

Mic ghid de călătorie

1. La călătoriile lungi, se recomandă pauze la fiecare două ore – pentru nevoile câinelui:


2. Oferiți-i puțină hrană (sau chiar deloc), pentru a evita stările de rău din mașină;


3. Nu uitați de castronul cu apă, pentru a evita deshidratarea câinelui!


4. Atenție la caniculă! Evitați călătoriile la orele de prânz (vara), iar dacă totuși sunt necesare, lăsați întredeschisă una dintre ferestrele automobilului. (Nu permiteți însă câinelui să scoată capul pe geam pentru că se poate îmbolnăvi de otită! )


5. Nu lăsați câinele în mașină nesupravegheat, cu atât mai puțin pe timp de vară: poate suferi un infarct!


Ana Ciuban

 

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un alt român, erou de ocazie

Presa italiană a relatat în aceste zile despre un alt român care ne face cinste, cuvântul "român" fiind citit cu mândrie (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia