Print this page

Tu știi de ce vaccinuri are nevoie câinele tău?

Și animalele noastre de companie se pot îmbolnăvi, iar unele afecțiuni se pot transmite și la om. Cum este mai bine să previi decât să tratezi, veterinarii recomandă o serie de vaccinuri care trebuie administrate temeinic, în cursul anului.

Vaccinul antirabic se admnistrează o dată pe an și este obligatoriu doar dacă patrupedul va călători în străinătate. De asemenea, câinii care participă la competiții sau la expoziții vor fi vaccinați împotriva rabiei. Cei mai predispuși spre a contracta rabia sunt câinii de vânătoare (Dachshund, Beagle, Jack Russell etc.)

Vaccinul contra dirofilariozei se administrează în perioada martie - noiembrie, în fiecare an. Specialiștii spun că puteți opta pentru clasica injecție sau pentru comprimatele luate lunar, timp de 6 luni, începând din luna martie.

Atenție! Filarioza („boala viermilor la inimă") este determinată de un vierme transmis prin înțepătura ţânţarilor și poate provoca infarct!

Vaccinul împotriva leishmaniozei constă fie în utilizarea unei zgărzi antiparazitare timp de 4 luni (după care se înlocuiește) sau puteți cere veterinarului dvs. picături specifice, care se aplica bilunar pe blana câinelui. Preventiv, evitați expunerea câinelui la țânțari, pe timp de vară! Folosiți plase pentru țânțari la geamuri și sprayuri specifice). Leishamania se transmite tot prin înțepătura unui tip de insectă, similară țânțarului.

Căpușele și puricii pot fi ținute departe de blana patrupezilor noștri utilizând aceleași produse ca cele împotriva leishmaniozei, însă trebuie să avem în vedere că, spre deosebire de țânțari, puricii și căpușele sunt o amenințare pe toată durata anului.

Vaccinul împotriva leptospirozei se face de două ori pe an dacă animalul intră în contact cu șoareci sau șobolani. Atenție! Leptospiroza se transmite și la om și e incurabilă.

De reținut! Înainte de a vaccina câinele, trebuie efectuate analizele materiilor fecale, iar dacă acestea conțin paraziți, vaccinul își pierde eficacitatea.

Ana Ciuban

Rate this item
(0 votes)
Ana Ciuban

Scrie la Agenda Diasporei de la lansare.

 

Email: ana.ciuban@agendadiasporei.com

Related items