contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Tu știi de ce vaccinuri are nevoie câinele tău?

Și animalele noastre de companie se pot îmbolnăvi, iar unele afecțiuni se pot transmite și la om. Cum este mai bine să previi decât să tratezi, veterinarii recomandă o serie de vaccinuri care trebuie administrate temeinic, în cursul anului.

Vaccinul antirabic se admnistrează o dată pe an și este obligatoriu doar dacă patrupedul va călători în străinătate. De asemenea, câinii care participă la competiții sau la expoziții vor fi vaccinați împotriva rabiei. Cei mai predispuși spre a contracta rabia sunt câinii de vânătoare (Dachshund, Beagle, Jack Russell etc.)

Vaccinul contra dirofilariozei se administrează în perioada martie - noiembrie, în fiecare an. Specialiștii spun că puteți opta pentru clasica injecție sau pentru comprimatele luate lunar, timp de 6 luni, începând din luna martie.

Atenție! Filarioza („boala viermilor la inimă") este determinată de un vierme transmis prin înțepătura ţânţarilor și poate provoca infarct!

Vaccinul împotriva leishmaniozei constă fie în utilizarea unei zgărzi antiparazitare timp de 4 luni (după care se înlocuiește) sau puteți cere veterinarului dvs. picături specifice, care se aplica bilunar pe blana câinelui. Preventiv, evitați expunerea câinelui la țânțari, pe timp de vară! Folosiți plase pentru țânțari la geamuri și sprayuri specifice). Leishamania se transmite tot prin înțepătura unui tip de insectă, similară țânțarului.

Căpușele și puricii pot fi ținute departe de blana patrupezilor noștri utilizând aceleași produse ca cele împotriva leishmaniozei, însă trebuie să avem în vedere că, spre deosebire de țânțari, puricii și căpușele sunt o amenințare pe toată durata anului.

Vaccinul împotriva leptospirozei se face de două ori pe an dacă animalul intră în contact cu șoareci sau șobolani. Atenție! Leptospiroza se transmite și la om și e incurabilă.

De reținut! Înainte de a vaccina câinele, trebuie efectuate analizele materiilor fecale, iar dacă acestea conțin paraziți, vaccinul își pierde eficacitatea.

Ana Ciuban

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia