REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Tu știi de ce vaccinuri are nevoie câinele tău?

Și animalele noastre de companie se pot îmbolnăvi, iar unele afecțiuni se pot transmite și la om. Cum este mai bine să previi decât să tratezi, veterinarii recomandă o serie de vaccinuri care trebuie administrate temeinic, în cursul anului.

Vaccinul antirabic se admnistrează o dată pe an și este obligatoriu doar dacă patrupedul va călători în străinătate. De asemenea, câinii care participă la competiții sau la expoziții vor fi vaccinați împotriva rabiei. Cei mai predispuși spre a contracta rabia sunt câinii de vânătoare (Dachshund, Beagle, Jack Russell etc.)

Vaccinul contra dirofilariozei se administrează în perioada martie - noiembrie, în fiecare an. Specialiștii spun că puteți opta pentru clasica injecție sau pentru comprimatele luate lunar, timp de 6 luni, începând din luna martie.

Atenție! Filarioza („boala viermilor la inimă") este determinată de un vierme transmis prin înțepătura ţânţarilor și poate provoca infarct!

Vaccinul împotriva leishmaniozei constă fie în utilizarea unei zgărzi antiparazitare timp de 4 luni (după care se înlocuiește) sau puteți cere veterinarului dvs. picături specifice, care se aplica bilunar pe blana câinelui. Preventiv, evitați expunerea câinelui la țânțari, pe timp de vară! Folosiți plase pentru țânțari la geamuri și sprayuri specifice). Leishamania se transmite tot prin înțepătura unui tip de insectă, similară țânțarului.

Căpușele și puricii pot fi ținute departe de blana patrupezilor noștri utilizând aceleași produse ca cele împotriva leishmaniozei, însă trebuie să avem în vedere că, spre deosebire de țânțari, puricii și căpușele sunt o amenințare pe toată durata anului.

Vaccinul împotriva leptospirozei se face de două ori pe an dacă animalul intră în contact cu șoareci sau șobolani. Atenție! Leptospiroza se transmite și la om și e incurabilă.

De reținut! Înainte de a vaccina câinele, trebuie efectuate analizele materiilor fecale, iar dacă acestea conțin paraziți, vaccinul își pierde eficacitatea.

Ana Ciuban

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

EXCLUSIV. Ion Purice, eroul Italiei: “Am făcut doar ce trebuia să fac”

Ion Purice este eroul care a schimbat imaginea României în doar câteva zile, mai mult decât au făcut-o politicienii de l (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia

GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
 Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
 Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
 R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
   Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi